ТОП-5 місць для зустрічі Нового року

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Де зустріти Новий рік 2019
unsplash.com

Такі святкування запам'ятаються на все життя.

Поділитися:

Якщо ви досі не визначилися з місцем святкування, у вас ще є час кардинально змінити плани, купити квитки та вирушити у незабутню святкову мандрівку або вже почати планувати зустріч року 2020, аби загадати відповідне бажання опівночі. Ведучі рубрики Мій путівник у ранковому шоу Сніданок з 1+1 Олена Квітка, Антон Пшеничний та Наталка Щука склали розповіли про найкращі місця для зустрічі Нового року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 фільмів для різдвяного вечора, які ніколи не набридають

Новорічні столиці світу

Нью-Йорк та Лондон за правом вважають новорічними столицями світу. Тут ви втомитесь рахувати новорічні і різдвяні ярмарки.

«У Нью-Йорку обов’язково завітайте на ялику біля Рокфеллер центру, її вважають однією з найвідоміших у світі. Поруч із нею також розташована святкова ковзанка — десятки різнокольорових вогнів і улюблені новорічні пісні у самому серці Манхеттена. А у Центральному парку ви зможете відчути себе героєм фільму «Сам у дома», який сів не в той літак і прилетів до Нью-Йорка. Без цієї стрічки уявити Новий рік просто неможливо! — розповідає Олена Квітка. — У Лондоні обов’язково треба послухати колядки, які щороку у різдвяний період співають просто неба на Трафальгарській площі. Також прогуляйтеся повз магазин «Фортнум і Мейсон». Якби Оскар можна було давати за оздоблення вітрин, то цей  універмаг точно б отримав два, бо у кожному вікні — казкова зимова історія».

До речі, завдяки лоу-кост авіалініям квитки на літак до Лондона у новорічний період навіть зараз можна придбати менше ніж за 3000 гривень.

Фото: Лондон, @nespbeale

Бюджетний Новий рік у Польщі

У передноворічний період старі польські міста поринають у казку: на вулицях з’являються різнокольорові ліхтарики, біля Ратуш встановлюють величезні живі ялинки, а поруч розгортають різдвяні ярмарки. З іншого боку до Польщі літає безліч літаків лоу-кост, що може значно здешевити святкову подорож.

«Крім вже доволі популярних серед українців Кракова та Вроцлава, раджу на Новий рік зазирнути до Познані. Це дуже затишне місто, проте поки трохи недооцінене, хоча там є безліч цікавинок, за якими не треба далеко їхати, достатньо просто прогулятися містом. Крім того, ціни тут значно нижчі ніж у тому ж Кракові чи Вроцлаві. Новорічний ярмарок у Познані шукайте не під Ратушою, а поруч — на Плаці Вольності. Там на вас чекають атракціони та багато яток з їжею, напоями, солодощами та сувенірами. Обов'язково варто випити глінтвейну, який там зветься ґжане вІно та з'їсти величезний традиційний бутерброд», — розповів Антон Пшеничний

Казкові Карпати

Колиби — хати, в яких влітку живуть вівчарі, коли пасуть отари, а взимку ці будиночки пустують — прийти і зупинитися там може кожен охочий.

«Ці "гірські готелі" розкидані, точне місце вам можуть підказати місцеві. Я знаю одну хату дорогою на гору Піп Іван, якщо йти від села Дземброня. У будиночку є все для того, аби розвести багаття та приготувати їжу, але продукти беріть із собою. Також не зайвими будуть спальні мішки. Бронювання колиби відбувається так — хто перший прийде, того і будиночок. Тому, не виключено, що доведеться познайомитись з іншими шукачами пригод і любителями Карпат. Колиба — веселий і дешевий варіант для молодої компанії», — ділиться досвідом Олена Квітка.

Північне диво

Швеція на час свят змінюється до невпізнання: на вулицях запалюють гірлянди, вікна прикрашають зірками і сніжинками з люмінесцентної папери, а по вулицях розгулює Юль Томтен (шведський Різдвяний Гном), який тільки сто років тому замінив різдвяного козлика.

«Символом Стокгольма вважають кольорові будиночки в самому центрі міста, які розташовані на площі Стур-торьєт. Поряд із ними під час новорічних свят розгортають величезний ярмарок. Тут можна купити сувеніри, теплі речі, скуштувати місцеву шаурму з олениною і просто весело провести час. Поблизу ярмарку офіційна і найбільша у Європі чинна резиденція Його Високості Короля Швеції», — ділиться секретами ведуча Наталка Щука.

Екзотичний новий рік

Корали замість ялинки та пляжі з білосніжним піском — саме таким буде новий рік на краю світу. Адже якихось 13 тис. км (пару літаків, паром або швидкісний катер) — і ви опинитесь на Тогеанських островах в Індонезії.

«2017 року я обрала екзотичний варіант новорічної вечірки і не пожалкувала. Адже Тогеани — рай поза зоною досяжності. За ціну номеру в Єгипті в не сезон, ви отримаєте ціле бунгало на воді з найкрасивішими заходами сонця у вашому житті. А ще нескінченні коралові “ліси”, де можна позагравати з рибами. Поїздки на острівному “убер-човні”. До речі, переліт – це найдорожча частина такої мандрівки. Але це можна легко вирішити. Бронюйте зараз! Непогана ідея для Нового року 2020, чи не так?» — розповідає Олена Квітка.

 

Новини по темі