Хореограф Олена Шоптенко про новий сезон “Танців з зірками”: "Часто саме від партнера залежить, наскільки яскраво сяє твоя зірка"

Танці з зірками
Хореограф Олена Шоптенко розповіла про підготовку до нового сезону “Танців з зірками”

З літака на паркет: це інтерв’ю Олена Шоптенко записала якраз наприкінці відпустки та напередодні старту п’ятого сезону “Танців з зірками”. Вже зовсім скоро це свято краси та танцю повернеться на телеекрани.

Поділитися:

Цьогоріч творці шоу обіцяють занурити глядача в атмосферу величного балу, а також здивують новими постановками та яскравими зірковими перевтіленнями. Олена Шоптенко стала головним хореографом п’ятого сезону. Ми розпитали у Олени, чим новий сезон "Танців з зірками" потішить та вразить глядача.

–  Олено, новий сезон «Танці з зірками» анонсований вами у ефірі денного шоу “Твій день” як повернення в атмосферу найпершого сезону – в атмосферу, де панує Його Величність Бальний танець. Розкажіть більше про те, що очікує глядача у п’ятому сезоні шоу.

–  Так, цей новий сезон буде присвячений бальному танцю, а саме культурі бального танцю, харизмі бального танцю. Цей сезон буде оспівувати дуетний танець як поєднання чоловічого та жіночого начал, а це, власне, те, що характеризує бальний танець найбільше.

Безумовно, в цьому сезоні будуть представлені всі 10 основних бальних танців: 5 латиноамериканських та 5 європейських. Європейські – це повільний вальс, віденський вальс, танго, повільний фокстрот, квікстеп. І латиноамериканські танці – це, звичайно ж, самба, ча-ча, румба, пасодобль іспанський, джайв. І, звичайно ж, ще будуть додаватися такі танці як сальса, як аргентинське танго. Я не думаю, що в цьому році ми будемо використовувати хіп-хоп, але сучасні напрямки – контемпорарі, напрямок модерн джазу, бродвейського джазу – будуть обов'язково. 

І що стосується номерів, то гадаю, що у цьому році ми будемо більше уваги приділяти сюжетним номерам. Особливо зважаючи на те, що режисером та креативним продюсером цього сезону є Олена Коляденко зі своєю командою, з Костею Гордієнко. Це взагалі дуже потужна досвідчена команда і я не втомлююсь повторювати, що для мене велика честь працювати в такому колективі – вже не вперше, але через багато років перерви ми знову разом. У команди колосальний досвід і, скажімо так, дуже крута перспектива на те, що сезон буде дуже потужним. Зокрема, з огляду на креативне бачення Олени та враховуючи її, скажімо так, почерк, я думаю, у цьому році глядачі отримають задоволення від дуже глибоких номерів. Можливо, певною мірою навіть театральних. Але зауважу, що не єдиними сюжетними номерами –  ми будемо використовувати абсолютно різні прийоми, інструменти – режисерські та хореографічні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖНастя Оруджова розповіла, чому вирішила взяти участь у «Танцях з зірками», як їй вдалося схуднути на 30 кг та які чоловіки їй подобаються

–  В цьому році вперше кастинг танцюристів був відкритим, публічним, з анкетою у вільному доступі. Чи дозволило це проявити нові яскраві імена? Чим взагалі здивує новий склад танцюристів та чи будуть там ті, що вже стали улюбленцями глядачів за попередні сезони? 

В цьому сезоні вийдуть на паркет бальні танцюристи дуже високого рівня, і вони саме з числа тих, кого ми кастингували. Я переконана, що вони майстерно передадуть свою  техніку підопічним зіркам. Новий склад танцюристів, безумовно, здивує глядача, тому що всі нові обличчя – дуже яскраві та самодостатні. Вони зацікавлені в тому, щоб проявити свого партнера і презентувати розвиток своєї зірки. Вони добре розуміють, що найголовніше на паркеті, бо це справжні професіонали. Деякі з них молоді, проте вже досить досвідчені. Ну і, звичайно, найважливіше для нашої команди те, що вони буквально “палають” роботою, мають просто колосальну енергію та жагу до творчості.

Шоптенко Олена про танці з зірками

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олена Шоптенко: «Хочу позмагатися з собою колишньою»

Моє особисте приємне враження від кастингу: у ньому брали участь дуже багатогранні танцюристи. Тобто не було такого, що танцівник спеціалізується лише на одному напрямку танцю. До нас прийшли універсальні майстри, які прекрасно орієнтуються у всіх напрямках, і от ця гнучкість сприйняття та прояву є, безумовно, дуже важливою для різноманіття танцювальних номерів на шоу.

Окрім нових обличч, будуть і знайомі всім танцюристи, які вже дійсно стали улюбленцями публіки. А ще ми плануємо залучити до участі в шоу спортсменів світового рівня.

–  Чи плануються у цьому сезоні несподівані танцювальні номери із членами журі? Вражаючі постанови із залученням танцювальних колективів?

Так, безумовно, будуть, як завжди, цікаві інтро, номери-відкриття. Ми вже з командою продумуємо певні ідеї. Проте більшість таких номерів ми поставимо вже в процесі, розуміючи, чого саме хоче наш глядач та як реагує на вже поставлені номери.

“Танці з зірками” –  це насамперед свято танцю для глядача. Ми хочемо зробити його максимально яскравим та душевним.

–  Чи плануєте номер-тріб’ют пам’яті Григорія Чапкіса?

Олена Коляденко написала неймовірно крутий пост: дуже символічно, що в сезоні, який задуманий як посвята бальному танцю та відлуння душевної атмосфери першого сезону, саме вона є креативним продюсером, адже з усіх членів журі найпершого проекту «Танців з зірками» 2006-го року залишилася лише вона. Такі маєстро бального танцю і танцю в цілому як Олексій Ігорович Литвинов, як Вадим Альбертович Єлізаров та Григорій Миколайович Чапкіс, на превеликий жаль, пішли з життя. 

Звичайно, ми хотіли б віддати належне цим метрам танцювального мистецтва і обов'язково вшанувати їх пам'ять. Ми будемо намагатися зробити так, щоб запланований тріб’ют вийшов справді глибоким та торкався душі кожного глядача.

–  Олено, ось-ось старт шоу, ми активно слідкуємо за тим, як зірки передають естафету участі. Репетиції зірок вже розпочалися? Розкрийте трішки таємниці залаштунків.

Зараз ми на етапі підбору: співставляємо зірок з партнерами, яких ми їм підібрали. Треба сказати, що ці танцювальні проби проходять завжди дуже цікаво та несподівано.

Бувають такі випадки, коли зірка пробує зтанцюватися з трьома-чотирма партнерами. І дуже цікаво спостерігати за тим, наскільки по-різному зірка відкривається з тим або іншим танцюристом. Це, як в житті, розумієте? Від оточення, від партнера дуже залежить, як сяє твоя зірка. Люди дивовижним чином впливають один на одного. 

–  Тяжко уявити, скільки часу Ви зараз проводите в танцювальних залах…

Насправді найгарячіші тренування у нас попереду, коли розпочнуться ефіри і ми зустрічатимемо сутінки у залах. Бувало таке, що репетиції тривали по 12 годин. Наразі ми занурені в період пробних танців зірок з партнерами та вибудовуємо з Оленою концепції, ідеї номерів. Мені дуже імпонує такий підхід Коляденко, коли ми крок за кроком напрацьовуємо матеріал, готуємося у своєму впевненому темпі. З середини серпня розпочнуться вже зіркові репетиції  –  от тоді вже “пропишемося” у залах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖІлона Гвоздьова, переможниця "Танців з зірками" у парі з Ігорем Ласточкіним, заявила, що не вийде на паркет у цьому сезоні

– Як у такому інтенсивному графіку при такому шаленому фізичному навантаженні витримувати внутрішній баланс?

Мені здається, що баланс сам витримується, коли ти розумієш, що займаєшся дійсно улюбленою справою. Та ще й працюєш у колі людей, які тобі дуже імпонують. В команді, яку ти відчуваєш, в команді, в якій тобі добре. Саме так у мене зараз: я серед професіоналів, з якими натхненно ділюся своїм досвідом, бо його справді цінують. Я відчуваю себе потрібною, на своєму місці і бачу точки розвитку та росту. Наприклад, з подачі Олени я буду намагатися зрежисерувати певні номери. І це мені дуже подобається. 

Коли наздоганяє банальна втома і розумію, що ресурс вичерпаний, то намагаюся переключитися та помедитувати, щоб з новими силами знову зануритися в улюблену роботу.

Нагадаємо, що п’ятий сезон шоу “Танців з зірками” стартує вже цієї осені. Нещодавно стало відомо імена перших учасників –  естафету участі розпочала співачка Джамала, передавши її Фаготу. Танцювальний виклик прийняли співачка Саша Заріцька, український актор та соліст еротичного шоу Олексій Суровцев, зірка "Жіночого кварталу" Анастасія Оруджова, Іван Люленов — капітан команди "Стояновка" у "Лізі Сміху" , зірка серіалів Костянтин Войтенко. Новим суддею «Танців з зірками» стане україно-американський чемпіон світу з латинських танців, хореограф, переможець шоу «Dancing With The Stars» Макс Чмерковський.

Новини по темі