Який вигляд мала столиця України за часів Київської Русі: Інноваційний проект 1+1 та КМДА

Україна. Повернення своєї історії

Команда фільму «Україна. Повернення своєї історії» започаткувала інноваційний діджитал-проект

Поділитися:

Творча група історичного фільму «Україна. Повернення своєї історії» до прем’єри стрічки на телеканалі 1+1 презентувала Першу в Україні виставку історичних фактів, які розбивають міфи, нав’язані українцям упродовж століть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Україна. Повернення своєї історії»: 5 вражаючих відкриттів документального фільму 1+1

У межах проекту був започаткований інноваційний діджитал-проект, який дозволяє киянам та гостям столиці дізнатись більше про історичні місця та визначні культурні пам’ятки часів Київської Русі. На Софійській, Михайлівській, Поштовій площі, біля Золотих Воріт та біля гирла Почайни у Києві були встановлені таблички з QR-кодами, скануючи які за допомогою свого гаджету, можна побачити реконструкцію цього місця часів Київської Русі та дізнатись цікаві факти про пам’ятку.

Так, українці можуть побачити, як виглядав Софійський собор за часів Київської Русі та до реконструкції XVIII століття, де Володимир Великий хрестив киян, що знаходилось на дніпрових кручах на місці Михайлівського собору та які середньовічні легенди пов’язані із Золотими воротами.

Проект було реалізовано за підтримки КМДА.

«Для нас дуже важливою є популяризація історії. Власне і фільм «Україна. Повернення своєї історії» створений також для того, щоб глядачі зацікавились історією, читали пізнавальні статті про наше минуле, частіше заходили у Вікіпедію. Саме тому ми намагаємось виходити за рамки телеформату та ставати ближчими до глядачів завдяки інноваційним діджитал-проектам», - розповідає автор Акім Галімов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акім Галімов розповів, як відтворювали обличчя Ярослава Мудрого для фільму «Україна. Повернення своєї історії»

Нагадаємо, перша частина фільму «Україна. Повернення своєї історії», яка була презентована минулого року до 25-ї річниці Незалежності України, отримала премію «Телетріумф» у номінації «Документальний фільм/цикл».  Стрічка покликана розвінчати міфи та повернути українцям справжню історію. У другій частині проекту автори фільму розслідуватимуть таємницю зникнення останків представників князівської династії Рюриковичей із більшості їхніх поховань. Також однією з головних сюжетних ліній стрічки стане спроба відтворити справжнє обличчя великого київського князя Ярослава Мудрого. З цієї метою творці фільму намагатимуться розшукати та дослідити кістки Рюриковичей, які лишилися на території України. Зйомки фільму проходили у Львові, Луцьку, Чернівцях, Чернігові, Переяславі, Києві, Володимирі-Волинському, також у Ватикані, Копенгагені та Москві. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 артефактів, які змінюють уявлення про українську історію

Новини по темі