Магнітні бурі на травень 2022: календар безпечних та небезпечних для самопочуття днів

Коли будуть магнітні бурі у травні 2022

Магнітні бурі в травні: коли будуть, як зберегти своє здоров'я?

Поділитися:

Вже 3-й місяць поспіль Україна бореться з росією, яка вторглася на нашу територію, знищує наші міста, вбиває і калічить людей, їхню психіку. У дні хронічного стресу, пов'язаного, в першу чергу, з війною, важливо знати, коли будуть чергові магнітні бурі, щоб мати змогу підготувати організм і мобілізувати всі ресурси свого організму. Тож варто володіти інформацією, коли будуть магнітні бурі у травні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковний календар на травень 2022: найважливіші свята та дати

Магнітні бурі – календар на травень 2022

Магнітні бурі: травень 2022 – якою буде сонячна активність та геомагнітна обстановка останнього місяця весни? Травень буде в цілому несприятливим щодо магнітних бур: їх буде доволі багато, деякі суттєвої інтенсивності. Як адаптуватися до впливу магнітних бур на організм, щоб самопочуття та стан здоров'я залишалися стабільними, а ресурсів вистачало на боротьбу з ворогом? Спочатку треба дізнатися, коли магнітні бурі у травні 2022 року.

Магнітні бурі у травні 2022

Отже, у травні очікуються магнітні бурі в такі дати:

1 травня — це перша магнітна буря травня, геомагнітні коливання середньої інтенсивності. 

7-8 травня — найбільш потужна магнітна буря травня, яка може зачепити не лише метеочутливих людей та людей з хронічними хворобами, а й цілком здорових людей. 

14 травня — магнітна буря середньої інтенсивності.

17-18 травня — слабкі геомагнітні коливання, вплив на людей незначний.

20-21 травня — незначна за інтенсивністю магнітна буря.

26-27 травня — слабка, майже не відчутна для людей магнітна буря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли День матері 2022 в Україні: точна дата свята та його історія

Магнітні бурі: вплив на здоров’я та самопочуття

Магнітні бурі, геомагнітні коливання, спалахи на Сонці та підвищена сонячна активність можуть нести загрозу для здоров'я та самопочуття людей, особливо для тих, хто має хронічні хвороби. У період магнітних бур особливо обережними слід бути людям зі схильністю до гіпертонії та інших серцево-судинних, а також неврологічних недуг. Саме тому так важливо знати про таку інформацію, як магнітні бурі: прогноз

Магнітні бурі на травень 2022: як зменшити негативний вплив на здоров'я?

Щоб розуміти, як підготувати організм до днів підвищеної сонячної активності, варто знати наперед, коли будуть магнітні бурі у травні. У ці небезпечні для здоров'я дні варто дотримуватися наступних порад від лікарів:

►Перевірити, чи всі ліки є в домашній аптечці, акцент зробити на наявності ліків від хронічних хвороб, які можуть терміново знадобитися.

►Дотримуватися правил здорового способу життя: багато ходити пішки, гуляти на свіжому повітрі, правильно харчуватися, повноцінно відпочивати та спати вночі (близько 8 годин на добу для дорослої особи).

►Дотримуватися питного режиму: пити негазовану воду, трав'яний чай, мінімізувати вживання кави, алкоголю.

►У дні магнітних бур уникати тривалих поїздок та фізичних перенавантажень, а також стресових ситуацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихідні на Великдень та травневі свята в Україні 2022: чи будуть під час воєнного стану

Знаючи точні дати магнітних бур у травні 2022 року можна заздалегідь підготувати свій організм до можливого негативного на нього впливу підвищеної сонячної активності.

Про що варто пам'ятати у день потужної магнітної бурі: дивіться пояснення від голови Всеукраїнскьої спілки парамедиків Ярослава Вуса:

Новини по темі