Ведучі 1+1 розповіли про День Святого Миколая та подарунки дітям

Ведучі 1+1 розповіли про День Святого Миколая та подарунки дітям

У передчутті новорічних свят: ведучі 1+1 розповіли про подарунки на День Святого Миколая дітям.

Поділитися:

Ведучі 1+1 Юрій Горбунов, Тімур Мірошниченко, Людмила Барбір, Валентина Хамайко, Святослав Гринчук, Єгор Гордєєв, Неля Шовкопляс та Іванна Онуфрійчук розповіли про цьогорічний День Святого Миколая - як приймали листи з побажаннями від діточок та які подарунки їм готували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Святий Миколай чи Дід Мороз: у “Реальній історії” на 1+1 розповіли, як радянська влада репресувала традиційного персонажа та нав’язала нового

Святослав Гринчук:

Дзвінці 5 і цьогоріч вона почала писати листи до Миколая ще з жовтня. Написала штук десять. При тому, що писати вона не вміє. Ну, знає деякі літери, але, ясна річ, не на рівні слів, чи тим паче речень. Словом, вона брала папірець, розмальовувала його усього лише їй зрозумілими карлючками і запевняла, що Миколай зрозуміє, про що вона думала, коли це робила, а отже знатиме, що вона мала на увазі.

У останні кілька тижнів свої листи вона проапгрейдила, бо звідкись до неї потрапила рекламна брошура з магазину іграшок. Тепер вона вирізала один з товарів, приклеювала до папірця і папірець знову таки оздоблювала тільки їй зрозумілими ієрогліфами. Звичайно ж, мамі вона завжди розповідала зміст листів, тому зрозуміти їх нам, на щастя, трохи легше. Просила за ці місяці різне - зараз у фаворі м’які іграшки та оті бридкі слайми. Із несподіваного - дитячі рації та навушники. Звичайно ж вона знає, що Миколай не принесе усього, що вона хоче, але каже, що так йому буде легше вибрати подарунок. Ну і звичайно, що Миколай має принести ялинку, це мастхев, така вже у нас традиція.

Листи вона клала на вікно і по ночах вони кудись зникали. У понеділок я, на жаль, уперше не побачу наживо її радість від отриманого, бо вони з дружиною зараз не в Києві, але обов'язково вислухаю хизування подарунками по відеозв’язку. Очевидно, що Миколай трохи заплутається з адресами і один з подарунків залишить Дзвінці тут, у мене. Обов'язково його передам, коли дівчата приїдуть до столиці ближче до Нового року.

Святослав Гринчук

Неля Шовкопляс: 

Цьогоріч ми з малими будемо святкувати двічі. 6 грудня із солодощами, а 19-го вже з подаруночками. Діти вперше написали самостійно листи Миколаю. Там є чіткі бажання, що вони хочуть. Тепер потрібен час, щоб знайти всі-всі подарунки, які вони захотіли. 

У нас зі “Сніданок з 1+1” та проєктом “Здійсни мрію” є подарунок і для українців!  Дивіться наш особливий ефір 19 грудня на ТЕТ і допомагайте подарувати диво дітям з ВП Лікарня Святого Миколая. Ми з Єгором у цей час будемо у Львові, а Люда Барбір та Руслан Сенічкін - у київській студії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День святого Миколая: що заборонено робити

Неля Шовкопляс

Єгор Гордєєв: 

Цьогоріч Львів став місцем сили й захисту для тисяч українців. Однією з перших на заклики допомоги відгукувалася місцева Лікарня Святого Миколая. І заради дітей з неврологічного відділення ми з Нелею влаштуємо марафон Добродій у Львові! Це незвичайний формат, деталі, якого ми тримаємо у секреті, але дуже цікавий. Обіцяю - буде круто, корисно і фаново! І разом зберемо кошти на важливе ерготерапевтичне обладнання для реабілітацій. І є шанс очікувати подарунок й для себе - виконане замовлення мною та Нелею. Тому що добро повертається. Дивіться “Сніданок” 19 грудня і стежте за нашими соцмережами. Бо всі умови будуть там. 

Тімур Мірошниченко:

Цього року Святий Миколай прийшов до нас з 5 на 6 грудня. Я саме був у відрядженні, ввечері говорили з малими по відеозв’язку і діти чітко висловили свої бажання. Марко попросив пожежну машину, мотоцикл і трактор, Мія - ляльку та єдиноріжка. Святий Миколай побажання виконав. Хоча я не виключаю, що йому доведеться прийти знову за старим стилем з 18 на 19 грудня.

тимур мірошниченко

Юрій Горбунов:

Іван чекає від Святого Миколая мобільний телефон, і через це дуже чемний! Але ми вважаємо, що йому ще зарано. Тому, не розумієм, що робити. Хіба що літачок Миколай принесе! Іван дуже любить літаки. А Данилко поки ще малий писати сам листи, тож Миколай принесе йому щось на свій розсуд.

юрій горбунов

Валентина Хамайко:

В дитинстві ми, звичайно, святкували Новий рік, але він був найскромнішим святом в нашому житті. Бо в Діда Мороза ми з сестрою не вірили, а вірили в Святого Миколая. І більше акцентів було на Різдво, яке було 7 січня. Але коли я батькам ставила питання – чого у нас на Новий рік всього багато на столах, а на Різдво раптом пісні страви, пояснити мені толком ніхто не міг. Уже в дорослому віці я дізналась про Юліанський, Григоріанський календарі. Але в цьому розібратися теж було досі складно. 

І тільки зараз, з новою хвилею, до мене дійшов цей логічний ряд, який був у наших предків. Коли 6 грудня – Миколай, 25 грудня – Різдво, 31 грудня – Щедрий вечір (Маланки), а 1 січня настає Новий рік. Війна мене цього року підштовхнула, що настав той момент, коли треба змінити ситуацію і прийняти те, що тобі ближче до душі. Тож я для себе прийняла рішення – якщо ми вже відроджуємося як нова українська генерація, то і свята в моїх дітей будуть тоді, коли святкує весь світ. 

Старші діти цього року вже не писали лист Святому Миколаю, а Андрійко ще не писав - замалий. Лише Мирослава написала дуже милий лист. І я дарувала дітям подарунки від Миколая кожному в окремих коробочках вже 6 грудня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Днем святого Миколая: привітання у віршах та листівках

Валентина Хамайко

Людмила Барбір:

Я прихильниця нового календаря. Цьогоріч буду святкувати Різдво 25 грудня. І мої рідні переходять на святкування за новим стилем. Хотіла Тарасу приготувати подарунок 6 грудня, але через щільний робочий графік і зйомки не встигла. Тож ми будемо цього року святкувати Святого Миколая ще 19 грудня. Але, думаю, поступово українці будуть переходити і святкувати за новим стилем. Тарас вже написав йому листа. До речі, він мене запитав: «Мама, а чому дорослі нічого не просять у Святого Миколая? Вони ж так само можуть загадувати бажання і можна і їм попросити у Святого Миколая нашої перемоги і більше зброї нашим військовим». 

Людмила Барбір

Іванна Онуфрійчук:

День Святого Миколая – свято, що пробуджує любов та викликає передчуття дива. Дуже любила цю атмосферу свята у дитинстві. Цьогоріч святкуватиму особливим чином. З моїм фондом IvAlive готуємо у Швейцарії свято для українських діток-переселенців та їхніх батьків, які перебувають далеко від дому. Адже добро не має кордонів. Запрошую українців у Швейцарії 18 грудня поринути в цю зимову атмосферу, зарядитися позитивними емоціями разом з нами! І нехай дива трапляються частіше!

іванна Онуфрійчук

Новини по темі