10 продуктів, з якими легше схуднути

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Їх варто додати до вашого раціону.

Поділитися:

Схуднення - те, про що мріє кожна жінка на початку теплого сезону. Правильне харчування та регулярні заняття спортом триматимуть тіло у формі. Крім того, вам допоможуть «чарівні» продукти, які здатні спалювати жири. Звичайно, це не означає, що ви можете з'їсти тістечко, а потім «чарівний» продукт, який забере усі зайві кілограми. Однак саме вони покращують обмін речовин, сприяють засвоєнню продуктів та допомагають процесам травлення. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 6 міфів про дієти, в які ми досі віримо

ГРЕЙПФРУТ 

Цей фрукт має багатий вітамінний склад, чудово регулює вміст зайвої рідини в організмі та запобігає відкладення жиру. Відомо, що аромат грейпфруту концентрує увагу та покращує пам'ять.

КАПУСТА

Капуста у будь-якому вигляді містить багато клітковини, яка очищує від шлаків і покращує травлення. У її складі безліч вітамінів (А, С, Е, К, вітаміни групи В), а також корисних елементів (калій, фосфор, магній цинк).  

СЕЛЕРА

Страви із селери займають 1 місце у дієтології. Селера не тільки допомагає схуднути, а й насичує наш організм корисними речовинами та мікроелементами. Стебла селера використовують для лікування нервових розладів, а також рекомендують для раціону тим, хто страждає на діабет. 

АНАНАС

Ананас - один із найпопулярніших фруктів, що допомагає схуднути. Справа у тому, що в ньому міститься речовина бромелін, який розщеплює білки. Ананас допомагає травленню після вживання м'яса, риби та молочних продуктів. Дієтологи радять їсти ананас після обіду у свіжому вигляді. 

ЯБЛУКО 

Яблуко, яке ви з'їли за 15-20 хв. до обіду, вмикає в організмі процес саморегуляції. Це допомагає людині тримати свій апетит під контролем і споживати основну їжу невеликими порціями. 

ІМБИР

Корінь імбиру сприяє покращенню роботи шлунково-кишкового тракту, заспокоює нервову систему та покращує пам’ять. Імбирний чай - чудовий напій для тих, хто починає дотримуватися дієти. 

КОРИЦЯ

Кориця особливо допомагає зменшити кількість зайвих кілограмів на животі. Вона стабілізує рівень цукру у крові, що й зменшує відчуття голоду. Її духмяність допомагає впоратись з бажанням з'їсти щось солодке. 

ЙОГУРТ

Має корисні бактерії, тож позитивно впливає на травну систему. Але зверніть увагу на те, що йогурт має бути не підсолодженим.

ГОРІХИ

Горіхи виводять холестерин, підтримують роботу серця та є корисними для мозку. Вживати їх можна не більше жменьки на день. Також не варто вважати горіхом арахіс. Це земляний біб, який погано засвоюється.

Не бажано смажити горіхи, оскільки рослинні жири в них під час термічної обробки перетворюються на трансжири, – стверджує дієтолог Олександр Кущ.

ЦІЛЬНОЗЕРНОВІ КРУПИ

Окрім зменшення ваги, вони також сприяють довголіттю. Корисними цільнозерновими продуктами є вівсянка, пшениця, кукурудза, коричневий рис та ячмінь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Настя Каменських розсекретила дієту, яка допомогла їй схуднути

 

Новини по темі