Як вберегтися від небезпечних хвороб, які можна підхопити взимку

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Які хвороби можуть загрожувати вашому здоров’ю взимку та як від них захиститися?

Поділитися:

У холодну пору року наш організм найбільше може страждати від таких захворювань, як застуда, нежить, грип чи ГРВІ. Проте мало хто здогадується, що взимку наш організм може наразитися і на інші небезпечні недуги. Саме тому, важливо знати, як запобігти цим захворюванням та захистити свій імунітет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим небезпечний дефіцит вітамінів восени та взимку: симптоми та поради лікаря

КІР

Кір - небезпечна хвороба і одна із причин дитячої смертності. Ця недуга розпочинається як звичайна застуда, але згодом може призвести до серйозних ускладнень: ураження нервової системи, пневмонії, отиту та втрати зору. 

Симптоми кору:

- слабкість

- порушення сну

- втрата апетиту

-сухий кашель

- нежить 

- сльозотеча

- висока температура тіла

- збільшення лімфатичних вузлів

- висип на тілі. 

Вірус кору передається повітряно-крапельним шляхом. Медики стверджують, що уразитися кором можна не лише при контакті з хворим, а й перебуваючи у сусідніх приміщеннях. Єдиний надійний захист від недуги - вакцинація. 

Читайте також: Лікар розповів, чим небезпечні краплі та спреї для носа.

АСТМА

Людям, які страждають на астму, дуже важливо знати, що взимку не можна забувати про шарф, який треба пов’язувати на обличчя. Він допоможе зігріти повітря і полегшити роботу дихальної системи.

АЛЕРГІЯ

Більшість вважає, що алергія – недуга, яка посилюється навесні, проте це не так. Узимку ми частіше перебуваємо у приміщеннях, де чимало пилу – найголовнішого алергену. У зв’язку з цим, медики радять частіше мити руки, умиватись, коли ви на роботі, а вдома – робити вологе прибирання і частіше міняти постільну білизну.

ХВОРІ СУГЛОБИ

Третя рекомендація стосується людей з хворими суглобами. Сильні морози дуже посилюють болі в них, а все через високий атмосферний тиск. За результатами досліджень, негативно впливає на суглоби і сухе повітря. Тому вдома має стояти спеціальний зволожувач.

Читайте також: Профілактика зниженого тиску без лікарських засобів

СЕРЦЕВІ ХВОРОБИ

Взимку кількість інсультів та інфарктів значно збільшується через звуження судин у відповідь на морози. За словами лікарів, людям із такими проблемами варто відмовитися від важких фізичних навантажень, наприклад, прибирання снігу надворі. Натомість віддати перевагу легким фізичним вправам і правильному харчуванню.

ОБМОРОЖЕННЯ

Остання та найчастіша проблема взимку – це обмороження. Потрібно пам’ятати, навіть легке почервоніння шкіри на обличчі або руках – це вже перша стадія обмороження. Уберегтися від цього допоможуть шапки та шарфи з натуральних матеріалів. Намагайтеся також  за сильних морозів не затримуватися надовго на вулиці.

 

Як правильно зберігати груші, яблука і шипшину взимку? Поради від Дарії Дорошкевич у відео "Сніданку з 1+1", що виходить у будні з 06:30 до 09:30 на телеканалі "1+1 Україна" та на YouTube:

Новини по темі