5 причин, чому знежирені продукти не завжди сприяють схудненню

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дієтолог розвінчала міфи, що стосуються знежирених продуктів.

Поділитися:

У програмі «Сніданок з 1+1» експерт Галина Незговорова розповіла про найпоширеніші думки щодо користі знежирених продуктів та чи варто до них прислухатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зупинитися неможливо: Скільки черешні можна їсти на день?

1. Чим менше жиру в продуктах, тим легше схуднути.

Після знежирених продуктів відчуття ситості нетривале, отже, через певний час людина знову захоче їсти. У результаті – кількість прийомів їжі та калорійність раціону збільшується.

Для покращення смаку виробники додають до знежирених продуктів цукор. Це підвищує їхню калорійність, - розповідає дієтолог.

2.  Якщо обмежити кількість жирів, то можна дозволити собі більше легких вуглеводів – печива, солодощів.

На прихильників такої думки чекає пастка. Зі слів експерта, якщо обмежувати жири, то всі легкі вуглеводи в організмі людини перетворяться на жир.

3. Знежирені продукти знижують рівень холестерину.

80% холестерину синтезує печінка. Тож рівень холестерину не знизиться при вживанні знежирених продуктів.

4. Знежирені продукти виключно корисні.

Це хибна думка, адже низькожирові дієти призводять до дефіциту жиророзчинних вітамінів. У результаті отримуємо порушення статевої функції у чоловіків, гормональний дисбаланс у жінок, сухість шкіри, ламкість волосся та нігтів.

5. Можна вживати всі без виключення знежирені продукти.

Насправді ці продукти не прийнятні в раціоні літніх людей, дітей, вагітних і матерів, які годують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 продуктів для покращення роботи мозку

Новини по темі