5 причин, чому знежирені продукти не завжди сприяють схудненню
Дієтолог розвінчала міфи, що стосуються знежирених продуктів.
У програмі «Сніданок з 1+1» експерт Галина Незговорова розповіла про найпоширеніші думки щодо користі знежирених продуктів та чи варто до них прислухатися.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зупинитися неможливо: Скільки черешні можна їсти на день?
1. Чим менше жиру в продуктах, тим легше схуднути.
Після знежирених продуктів відчуття ситості нетривале, отже, через певний час людина знову захоче їсти. У результаті – кількість прийомів їжі та калорійність раціону збільшується.
Для покращення смаку виробники додають до знежирених продуктів цукор. Це підвищує їхню калорійність, - розповідає дієтолог.
2. Якщо обмежити кількість жирів, то можна дозволити собі більше легких вуглеводів – печива, солодощів.
На прихильників такої думки чекає пастка. Зі слів експерта, якщо обмежувати жири, то всі легкі вуглеводи в організмі людини перетворяться на жир.
3. Знежирені продукти знижують рівень холестерину.
80% холестерину синтезує печінка. Тож рівень холестерину не знизиться при вживанні знежирених продуктів.
4. Знежирені продукти виключно корисні.
Це хибна думка, адже низькожирові дієти призводять до дефіциту жиророзчинних вітамінів. У результаті отримуємо порушення статевої функції у чоловіків, гормональний дисбаланс у жінок, сухість шкіри, ламкість волосся та нігтів.
5. Можна вживати всі без виключення знежирені продукти.
Насправді ці продукти не прийнятні в раціоні літніх людей, дітей, вагітних і матерів, які годують.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 продуктів для покращення роботи мозку