Поживна цінність меду дуже висока і прирівнюється до пшеничного хліба, м’яса яловичини та вершкового масла. Чимало експертів вважають, що корисні всі сорти меду, якщо він натуральний. Не менш важливою умовою є і його правильне зберігання: мед потрібно тримати у закритій скляній тарі, у темному сухому місці за температури +4–10 градусів.

Та попри низку корисних властивостей, його не варто вживати при ожирінні, цукровому діабеті, за наявності алергії, а також не можна давати дітям до 2-х років.

Якщо ж такі протипоказання вас не стосуються, можете сміливо ласувати медом – це чудова альтернатива цукру та солодощам. Головне – вживати не більше однієї столової ложки на день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти збережуть здоров'я серця і допоможуть схуднути

Зі слів дієтолога Галини Незговорої, вживання меду сприяє:

  1. Швидкому втамуванню голоду та поверненню працездатності.
  2. Профілактиці та лікуванню при застуді. Тут у пригоді стане липовий мед, що здатний послабити кашель і знизити температуру.
  3. Поліпшенню роботи серця та системи травлення, особливо печінки.
  4. Покращенню стану шкіри, волосся та зубів.
  5. Мед з акації допоможе при захворюваннях нирок і шлунка.
  6. Гречаний мед буде корисним при захворюваннях серцево-судинної системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ідеальний сніданок: 5 продуктів, які дають енергію зранку