5 порад, які збережуть красу та здоров'я після 40 років

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Дотримуйтеся простих порад, аби лишатися молодими і красивими.

Поділитися:

Медики американського центру Provant Health визначили головні помилки жінок після 40 років та порадили, як зберегти здоров'я та красу. 

Аби лишатися вічно молодими і красивими, потрібно з кожним роком усе ретельніше стежити за собою та дотримуватися простих правил. 

ЗДОРОВИЙ СОН

Варто спати протягом 7-8 годин. Важливо на ніч вимикати всі гаджети. Якщо ви працюєте з комп'ютером, медики радять щогодини відриватися від монітора.

ХАРЧУВАННЯ

Жінкам після 40 років необхідно контролювати кількість солі, яку вони споживають щодня. Сіль затримує воду в організмі та підсилює смак продуктів, що призводить до збільшення ваги. Норма солі на добу – половина чайної ложки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки можна вживати солі без шкоди для здоров'я

ВЖИВАТИ КАЛЬЦІЙ

Для нормального стану кісток жінкам після 40 потрібно вживати 1000 мг кальцію за добу. Тим, у кого алкергія на лактозу, лікарі радять вживати кальцій у вітамінах. 

ЗДОРОВА УСМІШКА

Усмішка зажди робить привабливішою. Проблеми з яснами – перший признак можливих хвороб серця. Якщо виникають зубний наліт та камінь, екперти радять звернутися до лікаря. А щовечора та щоранку варто користуватися ополіскувачем та зубною ниткою. 

ПОЗИТИВНЕ СПРИЙНЯТТЯ ЖИТТЯ

На думку лікарів, воно полягає у фізичній активності, соціалазації, а також у вмінні дослухатися до сигналів організму. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як врятуватися від зимової депресії.

Окрім цього, потрібно регулярно збагачувати свій раціон білком, адже після 30 років організм потребує на 10-15% більше цього елементу, ніж раніше. Тож, щоби почуватися добре, на сніданок споживайте кисло-молочні продукти, на обід м'ясо чи бобові, а на вечерю – морепродукти.

Експерти радять контролювати свій стрес. Адже гормон кортизон, що виробляється під його впливом, сприяє накопиченню жирової тканини в районі живота. Тому намагайтеся не нервуватися – медитуйте чи розслабляйтеся іншим чином.

Новини по темі