Рух на дорозі взимку: Правила безпеки для пішоходів та водіїв (ВІДЕО)

Рух на дорозі взимку: Правила безпеки для пішоходів та водіїв (ВІДЕО)

Взимку кількість ДТП традиційно зростає.

Поділитися:

Майже 135 тис. дорожньо-транспортних пригод  сталося в Україну 2015 року. Такі дані наводить МВС. Взимку кількість ДТП традиційно зростає: на дорогах мокро та слизько, а водії та пішоходи дуже часто переоцінюють свої можливості. Це нерідко призводить до аварій.

Після потепління в Україні знову повернулися морози, тож водіям та пішоходам знову потрібно звернути увагу на свою безпеку. Яке зимове взуття обрати? З чого розпочати поїздку автомобілем та що варто взяти із собою у дорогу?

Пішоходам на дорозі не варто закривати собі огляд капюшоном та нехтувати елементарними  правилами безпеки. Обов'язково переконайтеся, що небезпеки для вас ні справа, ні зліва немає. Зимове взуття з шипами може врятувати вам життя.  До речі, хімічний реагент, яким посипають дороги взимку, це не звичайна сіль, тож ретельно мийте мешти .

Вчасно перезутися на зиму – рецепт не тільки для пішоходів, але й для автомобілістів. Досі багато людей вважає, що існує всесезонна резина. Потрібно розуміти, що літня резина взимку перетворюється на пластик і майже не має зчеплення з дорогою.

Головне у водінні взимку – дотримання безпечної дистанції між автомобілями. Відстань на сухій дорозі повинна бути щонайменше 3 метри, а на мокрій ця цифра збільшується вдвічі.  Оптимальна відстань – 3-4 корпуси автомобілі.

Також взимку слід уважно паркувати машину -  подалі від будинку, щоб її не пошкодили бурульки. І в жодному разі не варто паркуватися вздовж дороги, аби не заважати снігоприбиральній техніці – інакше доведеться вибиратися із "замету" . Пересування на слизькій дорозі має здійснюватись на мінімальній швидкості, а у багажнику повинна бути лопата та щітка.

Як вибиратися із снігового замету, дивіться у спеціальному сюжеті "Сніданку з 1+1".

Новини по темі