Всесвітній день вишиванки: ведучі 1+1 одягнули національні вбрання і розповіли про свою віру у нашу Перемогу (фото, відео)

Як ведучі 1+1 привітали українців з Днем вишиванки (фото, відео)

Сьогодні, 19 травня, відзначається Всесвітній день вишиванки. Ведучі 1+1 виклали у соцмережі свої фото у національному вбранні.

Поделиться:

У третій четвер травня щороку відзначається Всесвітній день вишиванки. Цього року він припав на 19 травня. Сьогодні ведучі 1+1 показали свої фото у вишиванках та розповіли про значення для них національного вбрання та про свою віру у нашу перемогу над російським ворогом. У дні війни прояви національної ідентичності надзвичайно важливі для нас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська вишиванка: значення елементів орнаменту (геометричний, рослинний та тваринний орнамент на вишиванці)

У День вишиванки у студії "Сніданку з 1+1" працювали Неля Шовкопляс, Тімур Мірошниченко та Єгор Гордєєв. Всі вони були у національному вбранні.

Вишиванка

Тімур Мірошниченко у себе в соцмережах написав:

"З Днем вишиванки 💙💛Давайте сьогодні «вишиємо» всі соцмережі нашим надзвичайним вбранням. Бо українська вишиванка – це теж зброя!"

Тімур Мірошниенко

Неля Шовкопяс написала:

"Україна – це любов! А вишиванка – наш генетичний та культурний код нації!!!💛💙 Об’єднуємося і тримаємося! Зі святом усіх ще раз!"

Неля Шовкопляс та її колега по "Сніданку з 1+1" Людмила Барбір розмістили у себе в соцмережах відео українцям до Дня вишиванки:

Ведуча "Голосу країни" та "Світського життя" Катерина Осадча такими словами привітала всіх з зі святом:

"В наших серцях хрестиком вишито Україна! З Днем вишиванки!"

Осадча

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трійця 2022: коли відзначають, історія та традиції свята

Ведучий "Голосу країни" та "Танців з зірками" Юрій Горбунов написав сьогодні:

"Вишиванка!! Наша ідентифікація! Наш код! Наша історія, наша історична пам‘ять! Наша гордість! Наш оберіг! Тепер для кожного з нас вона має ще більше значення!! З Днем вишиванки!!"

І розмістив у себе в Instagram щемливе відео до Дня вишиванки, так само, як і тренер "Голосу країни" Святослав Вакарчук, а також ведуча "ТСН. Тиждень" та марафону "Єдині новини" Алла Мазур:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли весняний Миколай: традиції та історія свята

Привітала українців з Всесвітнім днем вишиванки і ведуча ТСН Наталія Островська:

Ведуча ТСН Соломія Вітвіцька вразила контрасним фото у святковому національному вбранні на фоні згорілого Іванківського історико-краєзнавчого музею, де розташувалася сьогодні виїзна студія ТСН. Соломія написала:

"Я дуже вірю, що ми проженемо орків і все відновимо!"

Соломія Вітвіцька

Ведуча "Твого дня" Ірина Ванникова такими словами привітала сьогодні українців:

"Хай вишиванка вишиває усім щасливу долю 💙💛 Слава Україні!"

Ванникова

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королева Іспанії Летиція одягнула вишиванку як знак підтримки України у боротьбі проти російської агресії

А ведучий шоу "Твій день" та "Сніданок з 1+1" Костянтин Грубич у Всесвітній день вишиванки поділився своїм спогадами про видатну українську вишивальницю Олександру Кузьмівну Великодню. Про неї Костянтин колись знімав сюжет.

Націю нескорених з Днем вишиванки привітала ведуча ТСН та "Право на владу" Наталія Мосейчук:

Спільне фото у вишиванках сьогодні виклали ведучі Руслан Сенічкін та Володимир Рабчун в компанії з легендою українського футболу Андрієм Шевченком:

День вишиванки

Ведуча "Танців з зірками" Іванна Онуфрійчук такими словами привітала українців з Днем вишиванки:

"У моїй родині завжди цінувалося все українське, вишиванки у тому числі. Тому кожен раз, коли я одягаю вишиту сорочку, у серці маю відчуття дому, а у тілі особливу силу ❤️ Сьогодні, у День вишиванки, ці відчуття маю не лише я, а й тисячі українців по всьому світу. Це свято зараз має особливе значення. Ми одягаємо вишиванки, щоб відчути єдність, відчути, що ніхто не забере у нас права бути українцями!"

Ведуча ТСН Марічка Падалко сьогодні змогла відвідати своїх дітей, які від початку війни перебувають у безпечному місці з бабусею та дідусем. Марічка виставила в Instagram своє фото з донькою у вишиванках та підписала його словами:

"Яке щастя в такий день побачити рідних. В житті України ще буде багато яскравих кольорів! Віримо!"

Падалко

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська вишивка: про символи в орнаментах та як їх використовують дизайнери у сучасному одязі

Ведуча "Сніданок. Вихідний" Валентина Хамайко у День вишиванки написала такі слова:

"Зараз для кожного з нас це не просто елемент національного одягу, це своєрідна броня для наших розтріпаних душ… оберіг нашої культури і історії".

Хамйако

Ведуча "Проспорт" Олександра Лобода напиала такий пост у День вишиванки:

У Всесвітній день вишиванки пам'ятаємо, що ми українці: нація з неймовірно багатим і глибоким культурним надбанням, яка обов'язково переможе у запеклій боротьбі з російським агресором.

ФОТО: соцмережі

Новости по теме