Як уберегти себе від неякісних товарів у супермаркетах та не придбати підробку (поради експерта з продажу)

Сніданок з 1+1
06:30
Будні

Експерт з продажів розповів, як вберегти себе від неякісної продукції та підробок на ринках та супермаркетах.

Поділитися:

Цвіль на продуктах, бруд на прилавках, термін придатності товарів закінчився — у такому стані іноді на покупців чекає товар на полицях. Але цього ми можемо не помітити. Крім того, на ринках та супермаркетах дуже часто можуть продавати підробки товарів! Як уберегти себе від неякісної продукції та на що звертати увагу на пакуванні товару розповів у шоу "Сніданок з 1+1" та "Твій день" експерт із продажу Максим Несміянов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому однакова продукція може відрізнятися в ціні у різних супермаркетах (коментують маркетолог та економіст)

Експерт та журналіст для перевірки товарів у супермаркеті вирішили обрати товари, які зберігались на відкритому повітрі, запаковані магазином або не запаковані зовсім. Вони помітили, що яскраве пакування фруктів приховувало те, що всередині вони вже є зіпсованими. У цукрі, який розфасовував супермаркет, можна було помітити таргана, який випадково потрапив у пакування через неуважність працівників. Риба дуже щільно обмотана плівкою, аби неуважний покупець не побачив ознак несвіжої риби та віддав за неї гроші. Так само обмотують й зіпсований сир, який українці найчастіше купують на вагу.

Коли вказана знижка "-25%", "-50%" тощо — це насправді уцінка, за якою якраз і продають такі зіпсовані товари. Акція ж має зовсім інший вигляд: у неї обмежені дати та обов'язково вказується попередня ціна товару. Отже, як обрати свіжий якісний товар та не потрапити на гачок супермаркету? Експерт радить:

  • Купувати продукти в пакуванні від виробника.
  • Уважно оглянути товар зі всіх сторін, якщо обираєте товар, фасований вже в супермаркеті.
  • Бути обережними з яскравим пакуванням. Саме в них частіше за все й приховують неякісний товар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на солодощі в Україні зростають: що стало причиною

А поки ми думаємо, як зекономити на продуктах та купити його дешевше, виробники харчових підробок багатіють з кожною нашою покупкою! Наприклад, коли Максим Несміянов навідався на господарський ринок, помітив, що олія extra virgin (та, яка отримана виключно при першому віджимі) продається за дуже дешевою ціною. А найчастіше недобросовісні виробники підробляють саме імпортні товари. Серед вітчизняних товарів найбільше фальсифікують вершкове масло. Найнебезпечнішими вважають підробки м'ясних продуктів. 

Усі ці підробки потрапляють на ринок з гуртових баз. Саме звідси недобросовісні виробники й починають розповсюджувати свої товари. Отже, аби розпізнати підробку серед оригінальної продукції, варто запам'ятати кілька правил. Вас мають насторожити:

  • Низька ціна
  • Неналежні умови зберігання
  • Пошкоджене пакування.

А на товарі мають обов'язково бути:

  • Реальна адреса виробництва
  • Дата виготовлення
  • Термін придатності.

Перевірка дня з Максимом Несміяновим: як відрізнити підробку продукту від оригіналу? Дивіться в сюжеті:

 

Новини по темі