Як залишатися стрункою після 40 років

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
Як залишатися стрункою після 40 років

Поради, які позитивно вплинуть на ваше здоров'я.

Поділитися:

Після 40 років в організмі людини відбуваються певні зміни, у зв'язку з якими залишатися стрункими стає складніше. У студії Сніданку з 1+1 ендокринолог Олена Карапетян розповіла про правильний спосіб життя, якого варто дотримуватися у 40-річному віці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 страв, які урізноманітнять меню на Великий піст

Зміни в організмі після 40 років

- Уповільнюється виробка гормонів.

- Накопичуються жирові ускладнення.

- Зменшується м’язова маса.

Правила життя після 40 років

1. Обов’язковий сніданок.

Сніданок є запорукою роботи організму впродовж дня. Тому його не можна пропускати, -  стверджує Олена Карапетян.

2. Білкове харчування.

На білкове харчування витрачається вдвічі більше енергії, ніж на вуглеводи та жири. Бажано поєднувати м'ясо з овочами, - розповіла лікар.

3. Дрібне харчування.

Має бути три основні прийоми їжі та перекуси між ними. Кратність прийому їжі не повинна перевищувати 3 години, - радить експерт.

4. Водний баланс.

Воду потрібно пити обов’язково. Однак щодо кількості її вживання, прислухайтеся до організму.

5. Фізична активність сприяє зміцненню м’язів та згоранню зайвих калорій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Худнемо правильно: Як позбутися проблемних зон

6. Варто включити в раціон сирі овочі та фрукти, зернові та кисломолочні продукти (щоправда, організм деяких людей погано перетравлює молоко).

7. Потрібно виключити вживання простих вуглеводів – солодощі, цукор. Вони швидко засвоюються, підвищують цукор.

8. Вживання червоного м’яса, особливо свинини, бажано обмежити, оскільки воно містить насичені жири, які сприяють накопиченню холестерину та відкладенню його в судинах. Наприклад, яловичу потрібно споживати не частіше 2-3 разів на тиждень. Віддавати перевагу варто куриній грудці, індичці, кролику. Також не забувайте про рибу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати салат для швидкого схуднення

Новини по темі