Дмитро Комаров виступив на карнавалі в Ріо-де-Жанейро

Світ навиворіт. Україна
Дмитро Комаров виступив на карнавалі в Ріо-де-Жанейро
1plus1.ua

Світ навиворіт таємно проніс камери у серце карнавалу.

Поділитися:

Мандрівник Дмитро Комаров та оператор Олександр Дмитрієв повернулися до України з Бразилії після найтривалішої експедиції в історії проекту Світ навиворіт на каналі 1+1. На зйомках за океаном команда провела 203 дні, а Бразилія стала першою країною, куди знімальна група поверталася тричі.

Додому мандрівники привезли сотні годин захоплюючих відео, а з сувенірів - капелюх карнавального костюму, в якому виступили на відомому бразильському карнавалі.

«Неможливо було отримати акредитацію для зйомок на самбодромі. Ми зареєструвалися як учасники, одягли костюми вампірів і вмонтували в них приховані камери. Так ми взяли участь у бразильському карнавалі не просто як журналісти, а як танцюристи, знімали його зсередини, а не з трибун або ложі для преси», - розповідає Дмитро Комаров.

Як зізнається телеведучий, подорож до Бразилії виявилася просто неймовірною і попереду на шанувальників програми чекає ще безліч цікавих сюжетів. Так, Дмитро Комаров і Олександр Дмитрієв стали першими журналістами, які відвідали плем'я яномамі в амазонських джунглях.

«Нам вдалося відзняти плем'я яномамі, до яких ще не навідувались ні туристи, ні журналісти. Ми півроку добивалися дозволу бразильської влади на це. Дорога до племені у нас зайняла 8 днів туди-назад. У індіанців ще збереглися стародавні звичаї з кам'яного віку, чаклунські обряди, які ви побачите у наступних випусках нашої програми.

Для мене найдивовижніше, що на нашій планеті ще є місця, куди можна 4 дні плисти на човні і не побачити жодних слідів людей, тільки суцільний ліс.

Це плем'я живе у такій глушині, тому що не хоче, щоб цивілізація його знаходила», - каже Дмитро. Також телеведучий розповів, що за час експедиції освоїв нову професію - ловця гігантських крабів:

Ми були в дельті Амазонки, де річка впадає в Атлантичний океан.

Там дуже поширена така професія як краболов. Ловлять гігантських крабів в мангрових лісах і болотах. Це традиційна їжа в регіоні. Щоб зловити цих крабів, потрібно пірнути в бруд цілком і занурити руку в глибоку нору. Якщо не пощастить, краб тебе вхопить за палець. Деякі там ходять з відрізаними шматочками пальців».

Нові захоплюючі випуски проекту Світ навиворіт про Бразилію дивіться щосереди о 22.45 на «1+1».

Новини по темі