Яке сьогодні свято – 2 липня: День податківця України та День Зосима-пасіки (прикмета на гроші)

Яке сьогодні свято – 2 липня: по народному і церковному календарям
Pexels/Lisa

Сьогодні, 2 липня, вітаємо податківців України та слідкуємо за бджолами, які мають принести мед.

Поділитися:

Сьогодні 2 липня відзначаємо такі події:

  • День податківця України
  • Міжнародний день спортивного журналіста
  • Міжнародний день собак
  • День Зосима-пасіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на 2 липня для всіх знаків зодіаку: найтяжче позаду, винагорода незабаром

День податківця України

Основними завданнями Державної податкової служби є внесення на розгляд різноманітних пропозицій Міністра фінансів, їх реалізація, контроль за надходженням податків, зборів, платежів. Та ми перерахували лише одну десяту того, що для України роблять люди з такою професією. Саме тому, щоб вшанувати податківців, 25 червня 2020 року встановлено професійне свято – День податківця України, яке відзначається щороку 2 липня (Указ Президента України №252/2020).

Міжнародний день спортивного журналіста

День спортивного журналіста відзначається щорічно 2 липня. У цей день 1924 року в Парижі була утворена Міжнародна асоціація спортивної преси (АІПС), яка сьогодні об’єднує майже півтори сотні національних спілок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футбол: зворушлива історія кохання Артема Довбика (ексклюзив від дружини)

Команда «1+1» вітає з професійним святом репортерів, коментаторів, ведучих телепрограм, редакторів та журналістів, які працюють заради розвитку спортивних новин та ЗМІ в Україні!

Зосима-пасіка: прикмети на 2 липня

2 липня – День Зосима і Сава Пасічників. Православна церква згадує мученика-воїна Зосима, який у II столітті прийняв хрещення і залишив військову службу, за що був підданий жорстоким мукам.

► На липневого Зосима бджоли збирають пилок з квітучих рослин, заносять мед, заливають стільники. Пасічники в цей час намагалися їх не турбувати. Опинившись випадково біля вулика, вимовляли такі слова: «Бджоли, в поле летить! З поля додому вертайся – мед несіть!».

► На який хліб бджола пішла, той і вродить.

► Справа, яку розпочали 2 липня, буде успішною.

► Щоб водилися гроші, намалюйте сьогодні 2 липня на папері бджілку, капніть на неї трохи меду, загорніть листок і сховайте в гаманець.

► Сон з 1 на 2 липня віщий — здійсниться протягом 10 днів. 

У кого сьогодні День Ангела

Сьогодні, 2 липня, День ангела святкують Асінкріт, Варлаам, Зенон, Зосим, Іван, Іов, Юда, Марія, Паїсій, Роза та Тимофій.

Новини по темі