Безпека у свята: про загрози у студії "Сніданку 1+1" розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр

Сніданок з 1+1
06:30
Будні
 Ганна Маляр розповіла у Сніданку з 1+1 про посилений режим безпеки на свята
Facebook/ganna.maliar

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у студії Сніданку з 1+1.

Поділитися:

Українська влада ввела посилений режим безпеки до 25 серпня через надвисоку загрозу ракетного обстрілу російськими військами, а також через можливі провокації. До чого варто підготуватися українцям на свята? Чи насправді існує підвищена загроза у святкові дні? І чи потрібно знову перебрати кожному свою тривожну валізу? Розказує заступниця міністра оборони України Ганна Маляр у студії Сніданку з 1+1.

Сьогодні, в День Державного прапора України Ганна Маляр розповіла, чим для неї особливий синьо-жовтий стяг:

"... Коли бачиш оці кольори, щось стискається, накочують емоції... І в мирні часи, і після 2014 року особливо. Це як вишиванка, як шана мова — це наше ДНК, яке ми беззвучно передаємо одне одному".

Наскільки серйозною є небезпека у святкові дні, Ганна Маляр пояснила:

"В країні триває повномасштабна війна, тому загроза зберігається щодня. Ми з вами бачили, що наш ворог не обирає регіони. Тобто, у нас потерпілі, на жаль, усі області. Ми повинні розуміти, поки триває війна, ми всі в режимі підвищеної готовності до того, що може бути небезпечно. Ми мусимо бути уважними, мати тривожну валізку. Ми мусимо ставитись уважно до сирен і знаходитись в цей момент в безпечномі місці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День державного прапора: історія та цікаві факти у Сніданку з 1+1

Заступниця міністра оборони розказала, чому така пильна увага до урочистих дат:

"Росіяни схильні до КДБістського почерку, щось приурочувати до якихось дат. З одного боку, вони це роблять, а з іншого — вони стають більш передбчуваними і вони рано чи пізно будуть від цієї тактики відмовлятися.

Градус війни з їхнього боку настільки високий, що складно уявити, куди його це можна підвищити. В принципі, не великий зазор лишився, який вони можуть використати. Тому з одного боку ми розуміємо, що небезпека є тому, бо вони ревносно відносятся до наших свят, пов'язаних з нашою ідентичністю. А з іншого боку, ми й так з вами живемо в дуже серйозній війні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День державного прапора України: вітання ведучих 1+1

Ганна Маляр прокоментувала статистику, згідно з якою з 20 влучань лише одна потрапляє у військові об'єкти, і 19 — в об'єкти цивільної інфраструктури:

"Їхня ціль — знищити нас, як державу. Якщо у 2014 році вони не знищували інфраструктуру, оскільки планували її зайняти і користуватися, то зараз це для них не має значення, вони пішли на принцип і знищують навіть цивільну інфраструктуру".

Заступниця міністра прокоментувала списки цілей рф, які ширяться мережею:

"Скажу так, справжні списки розвідки майже ніколи не "витікають" назовні", оскільки за самою інформацією буде зрозумілим джерело для фахівців і ця розвідмережа буде знищена. 

Ганна Маляр зауважує, що потрібно розуміти, що скрізь небезпечно і скрізь треба про себе подбати. 

Чи планується повторне вторгнення з території Білорусі та про ядерний шантаж від росії, дивіться пояснення заступниці міністра оборони України:

Новини по темі