Як обирати солодощі влітку: 5 порад від Олексія Душки

Як обирати солодощі влітку: 5 порад від Олексія Душки
Фото: @delice.odessa

Вчимося правильно обирати смаколики.

Поділитися:

Улітку наші улюблені десерти можуть ставати особливо небезпечними. І передусім не через калорії, які додають нам зайвих сантиметрів на фігурі в пляжний сезон, а через бактерії, які з’являються у виробах через неправильне зберігання і транспортування.

Ведучий каналу 1+1, фуд-експерт Олексій Душка назвав 5 правил, як вибрати безпечні солодощі у спекотний сезон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим годувати дітей в подорожі

1. Крем. Вершковий, масляний і білковий крем псуються швидше. У них жири окислюються при взаємодії з повітрям, і разом із цукром утворюють ідеальне середовище для бактерій і грибків. Тому краще вибрати, наприклад, йогуртовий тортик, у якому, до того ж, менше калорій.

Фото: @vkusnoisladko

2. Декор. Звертайте увагу на декор десертів: кремовий візерунок повинен мати рівні краї, чіткі лінії і контури. Ніколи не купуйте торти, які трошки «попливли». Це означає, що їх зберігали при неправильному температурному режимі, і вони можуть бути зіпсовані.

3. Конденсат. Не купуйте десерти, якщо на коробці видно конденсат. Крапельки вологи свідчать про перепади температури. Відповідно, умови зберігання, швидше за все, були порушені. Отже, в такому десерті може жити легіон бактерій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати солодкий кавун

4. Дата. Намагайтеся купувати солодощі, де на упаковці дата вибита лазером, а не чорнилом, так як останню легко підробити. Якщо це продукція з супермаркету – вимагайте документи, які підтвердять, коли у магазин доставили той чи інший десерт.

5. Їжа на вулиці. Якщо ви купуєте солодощі на ярмарку або вуличному фестивалі, то вибирайте тільки те, що лежить у холодильнику. Також не полінуйтеся перевірити температуру холодильника – вона повинна бути не нижче 4 градусів. Якщо холодильника немає, а солодкого хочеться, то вибирайте десерти з бісквітного тіста з мінімумом крему, капкейки без крему або макарони – в їхній основі марципан, тому навіть без холодильника вони можуть зберігатися трохи довше.

Фото: @pastaciozgekose 

А ще краще приготуйте щось солоденьке з сезонних фруктів вдома самостійно.

Уже цієї осені глядачі каналу 1+1 побачать в ефірі новий кулінарний проект Олексія Душки, який отримав назву «Їмо за 100». У новій програмі ведучий спробує довести українцям, що вдома можна поїсти так само смачно, як і в ресторані. При цьому в закладі харчування за вишукану страву доведеться заплатити чимало грошей, а Олексій розкаже, як її приготувати власноруч та витратити менше 100 грн та нагодувати всю родину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Їмо за 100»: Олексій Душка готує новий кулірнарний проект

Новини по темі