Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності
Укр

Як обирати солодощі влітку: 5 порад від Олексія Душки

Вчимося правильно обирати смаколики.

Улітку наші улюблені десерти можуть ставати особливо небезпечними. І передусім не через калорії, які додають нам зайвих сантиметрів на фігурі в пляжний сезон, а через бактерії, які з’являються у виробах через неправильне зберігання і транспортування.

Ведучий каналу 1+1, фуд-експерт Олексій Душка назвав 5 правил, як вибрати безпечні солодощі у спекотний сезон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим годувати дітей в подорожі

1. Крем. Вершковий, масляний і білковий крем псуються швидше. У них жири окислюються при взаємодії з повітрям, і разом із цукром утворюють ідеальне середовище для бактерій і грибків. Тому краще вибрати, наприклад, йогуртовий тортик, у якому, до того ж, менше калорій.

Фото: @vkusnoisladko

2. Декор. Звертайте увагу на декор десертів: кремовий візерунок повинен мати рівні краї, чіткі лінії і контури. Ніколи не купуйте торти, які трошки «попливли». Це означає, що їх зберігали при неправильному температурному режимі, і вони можуть бути зіпсовані.

3. Конденсат. Не купуйте десерти, якщо на коробці видно конденсат. Крапельки вологи свідчать про перепади температури. Відповідно, умови зберігання, швидше за все, були порушені. Отже, в такому десерті може жити легіон бактерій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обрати солодкий кавун

4. Дата. Намагайтеся купувати солодощі, де на упаковці дата вибита лазером, а не чорнилом, так як останню легко підробити. Якщо це продукція з супермаркету – вимагайте документи, які підтвердять, коли у магазин доставили той чи інший десерт.

5. Їжа на вулиці. Якщо ви купуєте солодощі на ярмарку або вуличному фестивалі, то вибирайте тільки те, що лежить у холодильнику. Також не полінуйтеся перевірити температуру холодильника – вона повинна бути не нижче 4 градусів. Якщо холодильника немає, а солодкого хочеться, то вибирайте десерти з бісквітного тіста з мінімумом крему, капкейки без крему або макарони – в їхній основі марципан, тому навіть без холодильника вони можуть зберігатися трохи довше.

Фото: @pastaciozgekose 

А ще краще приготуйте щось солоденьке з сезонних фруктів вдома самостійно.

Уже цієї осені глядачі каналу 1+1 побачать в ефірі новий кулінарний проект Олексія Душки, який отримав назву «Їмо за 100». У новій програмі ведучий спробує довести українцям, що вдома можна поїсти так само смачно, як і в ресторані. При цьому в закладі харчування за вишукану страву доведеться заплатити чимало грошей, а Олексій розкаже, як її приготувати власноруч та витратити менше 100 грн та нагодувати всю родину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Їмо за 100»: Олексій Душка готує новий кулірнарний проект

Більше новин
Напередодні концерту на День Незалежності Океан Ельзи представив новий сингл, сповнений натяків та підтекстів

Святослав Вакарчук, який останнім часом інтригує своїх прихильників власними політичними амбіціями, несподівано представив нову пісню та реліз до неї, у якому запропонував всім зробити свій вибір.