"З 24 лютого до сьогодні я не виходив навіть у під'їзд" — мешканець окупованого Луганську розповів, як змінилося місто та їхнє життя з моменту окупації

Окупований Луганськ: яке там зараз життя розповів мешканець та засновник ГО "Східна правова група"
ФОТО: Unsplash/Ana Petrenko. Локація: Рубіжне, Луганська область.

Також про ситуацію в ОРДЛО розповів засновник ГО "Східна правова група" Павло Лисянський.

Поділитися:

Що зараз відбувається на тимчасово окупованих територіях України, Луганської та Донецької областей? В ефірі телеканалу "FREEDOM" анонімний мешканець Луганська поділився правдою про те, що відбувається в місті, а також про загальний настрій громадян територій ОРДЛО розповів Павло Лисянський, засновник ГО "Східна правова група".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До трьох місяців війни: як починалося повномасштабне вторгнення росії в Україну та підбиття підсумків трьох місяців спротиву (коментар військового експерта)

З телеканалом "FREEDOM" зв'язався мешканець Луганська. З метою особистої безпеки співрозмовника його ім'я та прізвище залишаються анонімними. Він розповів про те, що життя у місті застигло з 2014-2015 року:

У нас досі у місті можна знайти будинки, які ніяк не відбудовувалися з моменту завершення активних бойових дій. Звісно, ​​донині проводяться мітинги з гаслами " мир Луганщині ", куди зганяють студентів та працівників державних установ. Життя таке ж сумне. Чи почали ми якось жити по-іншому? Ні. Мені здається, ми вже досягли того дна, коли гірше нікуди. Чоловіків поменшало. Я вам зараз це розповідаю, бо з 24 лютого до сьогодні я не виходив навіть у під'їзд. Я весь цей час перебуваю у своїй квартирі, і всі новини з приводу міста дізнаюся від родичів, дівчини, з якою я живу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що означають літери Z, V та О, які використовують росіяни у війні проти України (розповів історик)

Засновник ГО "Східна правова група" Павло Лисянський розповів, що часто спілкується з людьми, які проживають на території ОРДЛО:

Молоді хлопці, які працювали на залізниці в Донецьку, кажуть: "Нам і в труні не приснилося б таке визнання, тому що до цього ми хоч би жили, працювали, отримували зарплату, а тепер у місті війна: води немає, зарплати немає, нас примусово мобілізують - навіщо нам таке визнання взагалі потрібно було?".

Як стверджує Павло, люди, які проживають в ОРДЛО, після 24 лютого побачили, що російська влада — це злочинці:

Вони це побачили, коли чоловіків почали забирати і до них почали приходити труни (а іноді й не приходити). Наразі вже почалися арешти жінок, які виходять на протести на непідконтрольних Україною територіях. У всякому разі, нам відомо, що їх забирають, з ними проводять якісь бесіди, два дні тримають у "підвалі" і відпускають. Після цього всього, звичайно, люди побачили, що відбувається насправді. До повномасштабної війни якась частина населення теж розуміла, що ситуація в ОРДЛО погіршується, але після 24 лютого абсолютно всі маски було знято, і вони побачили, хто насправді злочинна влада і хто забирає їх чоловіків і вбиває їх.

Дивіться сюжет з деталями та подробицями:

Новини по темі