Хлопець з аутизмом з Дніпра зміг зібрати кошти на два десятки бронежилетів завдяки своїм патріотичним малюнкам (сюжет ТСН)

ТСН
19:30
Щодня на YouTube
Хлопець з аутизмом Костя Краснов малював патріотичні малюнки та зміг зібрати кошти, щоби забезпечити воїнів двома десятками бронежилетів

Костя Краснов малював на екоторбинках: родина перетворила це у масштабну роботу та допомагає цим нашим військовим.

Поділитися:

У Дніпрі хлопець з аутизмом Костя Краснов малював патріотичні малюнки на екоторбинках та зміг зібрати кошти, щоби забезпечити воїнів двома десятками бронежилетів. Почалося все з пошуків бронежилета для його дядька, який зараз на позиціях українських військ у Донеччині. Щоби зібрати гроші, мати хлопця розмістила оголошення в соцмережах. Тоді творчість Кості Краснова захопила людей по всій країні. Згодом це перетворилося у масштабну роботу: ТСН розповіло про успіхи хлопця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бабуся хусткою обмотала голову собачки, щоб та не лякалася пострілів — історія Марії Юхимівни з Горенки, фото якої облетіло соцмережі

У Кості Краснова розлад аутичного спектра. Він захопився малюванням 3 роки тому. Ще тоді вони розпочали робити екоторбинки з його дизайном. Зазвичай їх купували друзі та знайомі, та коли дядько Кості на Донеччині опинився без бронежилета на передовій, мама Кості Анна Краснова виставила його роботи на продаж у соцмережах:

Ми розпродали всі 40 сумок, що у нас були. Ми робимо ще сумки, які люди в нас просили. На перші 10 жилетів ми назбирали кошти за дві чи три доби. Це якась магія! — каже мама Кості.

Бронежилет дядя Кості отримав, але родина художника вирішила допомагати й іншим: зазначили, що готові малювати стільки, скільки люди будуть це підтримувати.

Коли замовлень стало більше, малюнкам Кості надали нове життя: замовлень на один й той самий малюнок було надто багато, а Кості відтворити усі однакові досить важко. Він художник-індивідуаліст. Тому його малюнки оцифрували та почали друкувати на футболках, худі, кепках та чашках. Усі гроші й досі йдуть на бронежилети ЗСУ. Серед найпопулярніших принтів від Кості — патріотична бджілка, киця-захисниця та літак "Мрія".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глядачі ТСН здійснили мрію 13-річної Соні, якій під час обстрілу в голову влучив уламок снаряда: що подарували дівчині (відео)

Що таке війна Костя Краснов цілком усвідомлює: у 2014 ще малим йому довелося втікати з Донецька. Нині змушений звикати до повітряних тривог та обстрілів у Дніпрі. Своєю працею Костя неабияк надихає — так кажуть про хлопця військові волонтери. Один з бронежилетів художника вже допоміг: поранений воїн вже написав хлопцю зі шпиталю, що його діяльність допомогла врятуватись від неминучої загибелі. 

Дивіться сюжет, де розповідається історія у подробицях:

Новини по темі